Здраве

5 качества на добрия маникюрист

Да откриеш своя маникюрист -мисията е възможна! Това се оказва трудна задача, но не и невъзможна, тъй като има голамо разнообразие от избор на маникюристи в България – от много ниско ниво до много високо. Моята мисия е да повишаваме заедно нивото на маникюристите, а ти прочети как да откриеш своя маникюрист по следните 5 критерии:

1 Да кипи от ентусиазъм в работата си. Това не може да се скрие или да не се усети от клиента. Това е като любовта, много пъти се залъгваме, че сме срещнали човека, защото той отговаря на други критерии, важни за нас, но няма ли искрицата в очите, онази страст, онази енергия и усмивка, когато твори и когаго ви види… тя витае в пространството и се усеща и не може да се обърка с престорена интелигентна любезност или пък още по-лошото с начумерена физиономия, която получавате в доста салони.

2. ДА НЕ Е СТИСНАТА

След най-важния критерий, по който вие трябва да търсите своя маникюрист – нареждам на второ място това тя да инвестира в качествени продукти и да не пести прекалено, когато работи. Това също се усеща от клиента дори когато човек не разбира от марки и качество на продуктите за маникюр.

Не винаги наличието на много продукти говори за качество, а и не винаги цената отговаря на качеството. Често има и колежки, които имат много възможности и желание да заредят качествени продукти, но не са попаднали и не знаят какво им трябва. Те рано или късно ще попаднат на качествена марка, важното е да са отворени, да пробват да открият своята , а това се случва, когато не си стиснат и инвестираш в продукти. Друго също важно е да не се пестят тези продукти при работа и ако се налага да се сложи един слой повече – да се направи без са се замисля. Случаят на всеки клиент е различен и изисква различно количество продукти при работа – когато на маникюриста му се свиди да даде достатъчно за качествен маникюр или още по-лошото – да пропуска важни стъпки като обезмасляване например – то този маникюрист не е твоят.

3. Да има желание за развитие, да се надгражда , да учи новости в бранша. Ако остане на едно ниво , то чувството на омръзване е неизбежно… и клиентът, и маникюристът ще изпаднат в чувство на апатия и скука. Сферата на маникюра се развива постоянно и човек има винаги какво да научи – нови техники на работа, нови продукти, обучения на живо и онлайн – само желанието за развитие да е налице – възможностите са големи.

 

4. Да е бърза, но не припряна

И тук е нужен баланс – да работи спокойно, без да се усеща напрежение и бързане, но в същото време работата й да е систематизирана без излишно забавяне. В това забързано ежедневие всеки гони срокове и часове, но и да не забравяме, че сме дошли освен на маникюр, то и да си подарим един час релакс. Маникюристки, които в стремежа си да бъдат максимално прецизни в работара си, ти отнемат половината или целия ден – не са за предпочитане – защото на друго място ще получиш също качество срещу час , час и половина.

 

5. Да е приятен човек

На пето, но не на последно място поставям това – маникюристът да е приятна компания и общуването да протича с лекота. Най-добрият вариант е тя да е интелигентна, добре поддържана, с усмивка и съобразяваща се с това дали ви се говори, или ви се мълчи. Не е нужно да има висше образование, за да бъде един добър събеседник. Нужно е да бъде балансирано приказлива 🙂

 

След посещението на маникюр не забравяй да се запиташ дали си прекарал добре това време, което си отделил за разкрасяване. Всеки клиент идва с цел да получи качествен и красив маникюр , но излизането от салона с усмивка е плод не само на крайния резултат върху ноктите ти, а й на едно добре прекарано време с добър и мил човек, с който имате допирни точки, с който се говори лесно и те предразполага да му се довериш и да се отпуснеш. Ако маникюрът е добър, но след него се чувстваш напрегнат – то това отново не е твоят маникюрист. Защото маникюристът е човек, който срещаш веднъж на 2-3 седмици и той ти става по-близък от доста близки хора. Ежедневието е забързано и човек трудно би намерил време за всичките си приятели и близки и то толкова редовно – всеки месец. Затова връзката между клиент и маникюрист става толкова тясна и енергията, която се обменя за час всеки месец – нека бъде положителна 🙂

 

Това са 5-те основни критерия при избора на твоя маникюрист. Някои хора имат късмет и попадат на точния човек от раз, а други – трябва да пробват, за да проверят всички тези важни критерии, които не са за подценяване.

 

Ако ти си маникюрист помисли дали графикът ти е пълен и дали даваш максимума от себе си, за да си един предпочитан професионалист.

Ако си клиент – потърси своя маникюрист и не прави компромиси с критериите си.

 

Ако имаш въпроси не се колебай да ми пишеш , ще се радвам ако мога да съм ти полезна 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *