Към съдържанието

Нашият блог

Какво ще е модерно в маникюра през 2023

Тенденциите в маникюра са свързани със световната мода, която от своя страна се влияе от цялостната трансформация на световното население – психологическо, интелектуално и еволюционно. Тенденцията в момента е да се заменя прекалено изкуственото с по-естественото. Все по-модерно става да бъдеш себе си, да се харесваш и показваш с всичките си недостатъци.Световни марки показват модели с целулит, с малки гърди, с лунички, с рошави коси.

Кой диктува модата?

Преди няколко години тенденциите се диктуваха предимно от най-големите модни къщи. Сега не е така.По-голямо влияние за тенденциите имат инфлуенсърите в социалните мрежи и по специално в Тик Ток и Инстаграм.Те показват своите виждания за “красиво” върху себе си и милионите последователи следват примера им и така се разпространяват новите трендове.

Кои тенденции ще се запазят в маникюра и през 2023 година?

Когато се чудим какъв да е следващия ни маникюр, трябва да си отговорим на 3 въпроса :- Форма? Цвят? Акцент (декорация)? 

Най-желаните форми в маникюра сега са Бадем и Квадрат. Квадратът беше оставен леко на заден план от жените, защото бяха луди по Бадема около едно десетилетие. През 2023г ще започва да става все по-модерен късият квадрат. Не среден, не дълъг, а именно къс квадрат, за любителите на по-късия маникюр. А за останалите , които са фенове на дългите нокти, си остава най-предпочитаната форма Бадем.Все по-рядко ще се носят в ежедневието екстремно дълги нокти, въпреки , че звездите понякога се появяват с много дълъг сценичен маникюр. Разбира се формата на маникюра не може да се подбира само според модата, а трябва да бъде съобразена с големината и формата на естествената нокътна плочка на човека.Тук може да видите видео, в което обяснявам коя форма за кого е подходяща. До тук с формата. Ред е на цветовете… Отново ще разделя на две масовите предпочитанията за цвят – естествени и червени. Както вече споменах в момента тенденцията е да се заменя прекалено изкуственото с естественото. Първият най-предпочитан цвят е полупрозрачен с лек млечен оттенък.
През 2022 година изключително модерно беше да си с полупрозрачен маникюр, т.е да бъдеш само по база. Това преди няколко години беше абсурдно на някого да му хареса да прозира нокътят под цвета. Харесвахме само плътни цветове.
Това е едно от доказателствата, че сме започнали да се доближаваме до естественото.Е, не съвсем по голи нокти… Тази тенденция ще се запази и през 2023 година – полупрозрачни млечни, розовеещи и бежови цветове. Друга тенденция, която ще продължаваме да виждаме в маникюра през 2023г е блясък, но не просто брокатен лак, а потопен блясък в мъгла, а именно брокати в комбинация с полупрозрачни нюанси. Например брокат в дъното на нокътя, който постепенно потъва в млечнобял цвят и изчезва. Друг вариант е брокатени частици , хаотично плуващи нагоре-надолу в полупрозрачен цвят база. Новите Flake бази например.