Гел лак

КАК ДА СВАЛЯ ГЕЛ ЛАКА СИ САМА ВКЪЩИ

След като вече си била на маникюрист и са минали 2-3 седмици ( в някои случаи и месец, зависи от ноктите) и се е случило така, че се налага сама да премахнеш гел лака си, ще се радвам да ти бъда полезна с ценни съвети как най-щадящо да направиш процедурата.

Най-добре ще е, ако можеш да отидеш при професионалист да направи това, но в случаите когато нямаме възможност, е добре всяка жена да има комплект за сваляне на гел лак и да следва точно инструкциите.

След видеото, което направих на тема „Как да направя маникюра си сама вкъщи , сега е време да опиша подробно стъпките. Подготвила съм и комплект от продукти, които са ти нужни, за да го направиш лесно и безпроблемно.

Насилственото обелване на гел лака, докато гледаш филм например, не е за препоръчване, тъй като заедно с лака ще свалиш и горния слой на ноктите си и те ще станат изключително тънки, чувствителни и болезнени. После може да отнеме няколко месеца време до пълното им възстанвяване.

Стъпки

1. Подготви си 10 правоъгълничета алуминиево фолио и 10 накъсани малки парченца памук.

2. Вземи пилата за нокти и изпили горния слой на лака. Без да стигаш до твоят естествен нокът. Надраскването на лака отгоре с пила се налага, защото Топ лаковете на някои марки са изключително трудни за накисване. Така течността ще проникне в самия цвят и по-лесно ще свалиш гел лака.

3. Вземи първото памуче и го напои хубаво с течността за сваляне на гел лака.

4. Постави памучето точно върху нокътя си.

5. Вземи парче фолио и го завии плътно около пръста си. Фолиото се слага с цел да се затопли течността от телесната температура и така тя да проникне в гел лака и да го разтвори.

Стисни с другата ръка фолиото добре, така че да е плътно притиснато около нокътя

 

Направи това на 5те пръста на едната си ръка.

6. Остави да подейства 10 минути, без да мърдаш много, защото има вероятност да се разхлабят фолиата и да не подейства течността.

Първо се прави на едната ръка, защото при следващата стъпка отново има вероятност да разместим фолиата на другата ръка, ако и тя е увита.

 

7. Премахни фолиото с памучето първо на един нокът и вземи дървената клечка за да избуташ разкиснатия гел лак да падне.

8. С клечката започни да избутваш в посока от кожичките надолу към свободния край. В обратна посока може да нараниш нокътя си.

Не натискай със сила в никакъв случай. Ако гел лака ти е в по-дебел слой, може да се наложи да завиеш отново със същото тампонче и същото фолио (ако памучето е още мокро и фолиото не се е разкъсало, разбира се).

9. След като си премахнала гел лака може да има леки остатъци безцветни от базата. Тях може да премахнеш с розовата буфер пила. Тя служи, за да се заравнят ноктите , но не търкай прекалено много върху естествения нокът, защото може да го изтъниш. Постоянно вниманието трябва да е насочено към това да не препилиш нокътя си.

10. Оформи ноктите си с пилата от по-фината страна в квадратна или заоблена форма. Препоръчвам да са скъсени, защото ако няма да си слагаш нов гел лак те че са по-неусточиви и склонни да се счупят. Някои от нас не сме оставали без гел ли гел лак от години и разликата в усещането за здравина ще е доста осезаемо. За да не се огъват и чупят, е добре да са късички.

11. Нанеси препаратът за разкисване на кожичките и с дървената клечка избутай кожичките. Препарата ги е размекнал и става лесно.

12. Измии ръцете си със сапун.

 

 

13. Когато приключиш с оформянето и полирането и избутването на кожички, нанеси олио за кожички и нокти. То ще подхрани ноктите след процедурата и ще омекоти кожичките.

14. Честито ! Ти се справи и ноктите ти са готови за почивка 🙂 Може всеки ден да нанасяш олиото, за да ги заздравява. Или може да си сложиш заздравител върху ноктите, за да не са напълно голички.

15. Ако искаш да направиш гел лак в домашни условия, свържи се с мен на лично съобщение, за да те посъветвам как да го направиш

ТУК ще откриеш всичко необходимо за едно лесно и безпроблемно сваляне на гел лака. За всякакви въпроси може да ми пишеш съобщение в страницата ми Elena Art.

Сега цената на комплекта е намалена с 10%

Очаквай следващата статия…

 

Ако ти е харесала и съм ти била полезна с тази статия, може да оставиш имейла си и ще получиш известие, когато имам нова.

 

Благодаря, че дочете до край тази статия!

 

Усмихнат ден !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *