Без категория

На колко време е нормално да сменяме гел лака?

На колко време е нормално да сменяме гел лака? Ако преди години имаха маникюр само най-богатите и поддържащи се жени, то в днешно време  не е така. Маникюр носи почти всяка себеуважаваща се дама. В страницата ми във фейсбук вече сме се събрали над 100 хиляди различни и уникални жени. Често се допитвам до вас по различни теми,  защото ми е интересно как мислите. Зададох въпрос “НА КОЛКО ВРЕМЕ СМЕНЯТЕ МАНИКЮРА СИ?” и отговориха около 300 жени. Много различни коментари имаше, защото разбира се нали всички сме различни, но главно преобладаваше отговорът 2-3 седмици. Това не е верният отговор! Времето, на което сменяме гел лака е различно спрямо неговия носител. Ако искаш да разбереш кое е оптималното време за смяна на лак за теб, прочети какви са критериите, по които да го определиш.

След като прочетох всички коментари, ще изкажа и моето мнение, което е изградено на база 10 години практика с хиляди клиенти.Няколко са въпросите, които трябва да си зададеш:

На първо място се запитай до колко милиметра би издържала да гледаш израснала част на нокътя без лак до кожичките.

И това да не те дразни и да не предизвиква у теб желание да отместиш погледа си от маникюра си. За някои хора това да ти е израснал маникюра изобщо не е грозно. Например една дама беше качила в снимки маникюр на 4 месеца. Тя си прави експеримент колко ще й издържи. А за други хора дори и един милиметър лака да е мръднал и вече им “избожда” очите. Аз съм от втория вид… но просто го дължа на професионално “изкривяване”.
За някои хора е важно отпред по свободния край да не е обелен лака. А за други – дори и да е обелен лака не им прави впечатление и могат да изкарат още седмица-две така.

Средностатистически на 2 седмици вече се вижда израсналата част и маникюрът започва да губи красотата си .Това са различни типажи хора. И няма точно правило, за всеки времето за смяна е различно спрямо неговия личен поглед.

Аз например с моите професионални изкривявания сменям често гел лака, но ако видя жена с маникюр на 2 седмици не ми прави лошо впечатление…

Отговри си ти как ги усещаш нещата.

Второ правило, по което трябва да се движим, е това колко бързо ни расте нокътя!

Е, и това е много индивидуално! Според разни проучвания съм чувала, че средната бързина, с която растат ноктите е около 3,5 милиметра на ръцете и 1,6мм на краката. Също така кутрето на ръцете расте по-бавно от останалите нокти, а показалеца – най-бързо. А на краката големия пръст расте по-бързо от останалите. Както ноктите, така и косата на всеки човек има различна скорост на растеж. Растежът зависи също от качествената и витаминозна храна.
Влияе се много и от хормоните, затова например при бременни жени ноктите растат по-бързо.
Също много бързо растат нокти, които са често в допир с вода, например жени с професии като барман, фризьор, готвач и други…

Ти също можеш да проследиш за един месец колко ти е израснал нокътя. Можеш да сравниш с ноктите на твои приятелки.

Друг фактор при определянето на времето за смяна на маникюра е финансовата възможност на човек.

Ако човек няма възможност да си сменя лака често в салон има 2 варианта. На първо място може да предпочете услугите на професионалист, но просто да ходи по-рядко на маникюр. Или втори вариант – може да прави маникюра си сам вкъщи. Вече това е много лесно и достъпно! В моя сайт най-продаваният продукт е точно Стартовия комплект за гел лак вкъщи (ако искаш да видиш комплкта, кликни тук). Вече много жени избраха това за себе си откакто започна карантината и салоните бяха затворени.

Комплектът включва всички необходими продукти за гел лак плюс комбинирана лампа плюс ВИДЕО УРОК С ТОЧНИ СТЪПКИ от мен Елена Арт.

С този комплект ще можеш да сменяш често маникюра си и да спестиш много пари, защото ще ти стигне за над 1 година.И последният въпрос, който трябва да се запиташ, е:

Колко бързо ти омръзва един маникюр?

Тук вече отново отговорът е индивидуален спрямо всяка жена.

Аз лично съм забелязала, че когато има декорация, маникюрът ми омръзва по-бързо от този, който е изчистен…
А при теб как е?

В заключение на въпроса “На колко време е нормално да сменяме гел лака?”, няма как да се даде конкретен отговор. За всеки е различно. Най-добре е да си отговориш сама на тези въпроси и да определиш твоето индивидуално оптимално време за смяна на гел лак.

И все пак технолозите, които създават продуктите за маникюр, съветват гел лака да се смени на 2 седмици, а гел и акригел на 3-4 седмици.

Надявам се статията да ти е била интересна и полезна и ти пожелавам винаги да гледаш маникюра си с чувство на възхищение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *