Към съдържанието

За мен

"Не е достатъчно да бъдеш по-добър от своите съвременници и предшественици, опитай се да бъдеш по-добър от самия себе си.”

Уилям Фокнър

Здравейте, прекрасни! 
Казвам се Елена Николова.

Не мога да се представя просто като маникюрист, по-скоро бих се нарекла творец, а ноктите на моите клиенти са платно за изява на творчеството ми.
Занимавам се с маникюр професионално от 2010г.

Паралелно с това започнах да уча висшето си образование – Финанси, Счетоводство и финансов контрол (в последствие само Финанси) в УНСС. Тогава работата като маникюрист ми носеше наслада и доходи, но не очаквах с това да се занимавам и за напред.

Завърших успешно образованието си, като успях да съчетая двете дини под една мишница.

Не е трудно. Изисква се само желание и малко лишаване от ежедневни кафета и дискотеки (не е голяма загуба).

Покрай професията ми като маникюрист се запознах с много интересни клиенти . Работата ми позволява да обменям опит и идеи с тях на всякакви теми. Това, в допълнение към страстта ми към изкуството, ме накара да продължавам да се развивам и все повече да обиквам тази професия !

В началото започнах без никаква представа от маникюр. Единственото ми предимство беше, че от малка се опитвах да си рисувам по ноктите . Но не знаех какво е основа. Не знаех как се оформят ноктите. Не бях ползвала пила…

Тъкмо навлизаха гел лаковете, но не ги бях чувала… И дори, колкото и странно да е, имах вредния навик да си гризам ноктите…

Година след година ставах все по-добра в това, което правя, и това ми носеше истинска наслада, защото и клиентите бяха щастливи и влюбени в работата ми, и аз също се чувствах страхотно след всеки един направен маникюр, доволна от резултата.

Обожавам да снимам работата си и да я качвам в страницата ми във фейсбук Elena Art, за да направя свидетели и тези, които не могат да се доберат до салона. Така с годините събрах доста фенове, както клиенти, които следят редовно работата ми и свалят снимките на мои маникюри, така и маникюристки от други градове, които ми пишат да им дам съвети относно теми, свързани със занаята.

Началото на 
CreARTive Nail Studio

Така реших да започна да преподавам курсове за маникюр към един учебен център.

Смених няколко салона в рамките на 6 години , работих и една година във Варна. След това решихме със сестра ми да отворим наш салон за маникюр. 2016 година откри врати CreARTive Nail Studio в София, Студентски град и така до днес… Направихме го уютен и приятен по наш вкус и сега продължаваме да му се радваме.
След като бях затрупана от работа, реших да преустановя обучителните курсове на живо и се отдадох на курсовете онлайн. Така мисля, че ще мога да съм полезна на много повече хора, които са близко и далече.

Това е за Елена Арт накратко.

За човекът Елена е трудно да говоря. Най-точно ще е описанието не от мен за мен,а от хората, които ме познават. Обичам да получавам обратна връзка от тях, както градивна критика, така и похвала.
Обичам да обичам, да танцувам, обичам изкуството, природата, народната музика, родителите ми, обичам Иво!
Продължавам да се развивам и като човек, и като професионалист с Ваша помощ.

Благодаря за вниманието! ❤️